Emisiunile “Forum” și “Puncte de Reflecții” sunt sprijinite financiar de:
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului- Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

CEL MAI BUN DOCUMENTAR INTERNAȚIONAL // VIDEO

07 Octombrie 2019 17:03 329 0

Filmul românesc „Colectiv” a câștigat premiul pentru cel mai bun documentar internațional la festivalul de la Zurich! Acesta a fost lansat acum o lună la Festivalul de la Veneția, unde a participat în afara competiției, și apoi la Toronto. În competiție au fost selecționate 12 filme, din peste 150 care au aplicat inițial pentru înscriere.

 

„Colectiv” a fost regizat de Alexander Nanău și realizat în echipă alături de Antoaneta Opriș și Mihai Grecea. La producție au participat Bianca Oană, Hanka Kastelicova din partea HBO Europe și Bernard Michaux din partea Samsa Film Luxembourg. Cotidianul NZZ din Zurich scrie că filmul prezintă „o mlaștină de corupție, indiferență și lăcomie, fără ca realizarea cinematografică să degenereze în eroizarea jurnalismului de investigație”. Presa elvețiană subliniază că acesta este al doilea premiul al lui lui Alexander Nanău la Zurich, după cel câștigat în 2014 cu documentarul ”Toto și surorile lui”.

Colectiv va rula în cinematografele din România, Europa și America cel mai probabil în iarna-primăvara lui 2020.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Please publish modules in offcanvas position.