Emisiunile “Forum” și “Puncte de Reflecții” sunt sprijinite financiar de:
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului- Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

Florin Piersic și Nicolae Botgros, decorați cu Insigna de aur Ștefan cel Mare și Sfânt

17 Septembrie 2019 13:21 1199 0 Ultima modificare 17 Septembrie 2019 13:48

Două mari personalități ale neamului românesc, actorul Florin Piersic și dirijorul Nicolae Botgros, au fost decorați de către Asociația Obștească Ștefan Cel Mare și Sfânt, cu Insigna de Aur a instituției, chiar pe scena Festivalului Cultural al Românilor de Pretutindeni care a avut loc la Centrul Cultural Vatra, în fața a mii de români reuniți de pe ambele maluri ale Prutului. 

Președintele asociației, Andrei Batereanu, a declarat pentru Vocea Basarabiei, că cei doi mari români sunt un model ca Ștefan, un reper ca Ștefan cel Mare și Sfânt, idealul la care tindem cu toți, iar prin munca și dedicația lor artei și frumosului, aceste personalități se apropie mult de acest model: ”Din acest motiv, împreună cu Asociația Ștefan cel Mare și Sfânt am luat decizia de a decora cu cea mai înaltă mențiune, Ordinul Ștefan cel Mare și Sfânt, insigna de aur de gradul întâi. Venim din casa Măriei sale, de la Mănastirea Putna, acolo unde își doarme somnul de veci Marele nostru înaintaș. De la Putna am luat binecuvântarea duhovnicului Asociației, pentru a decora cu insigna de aur de gradul întâi pe toate personalitățile, precum Fuego, Irina Loghin, Nicolae Botgros și Florin Piersic”.

Vocea Basarabiei a fost partener media al evenimentului! 

 

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Please publish modules in offcanvas position.