Emisiunile “Forum” și “Puncte de Reflecții” sunt sprijinite financiar de:
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului- Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

La Chișinău va avea loc proiecția filmului „Siberia din Oase”

26 Iunie 2019 13:31 520 0 Ultima modificare 26 Iunie 2019 13:33

În perioada 29 iunie – 3 iulie, la orele 17:50, în cinematograful Patria Loteanu din Chișinău, Republica Moldova, va avea loc proiecția filmului „Siberia din oase” – un film dedicat conaționalilor noștri deportați în Siberia în perioada anilor 1941-1949, realizat de Leontina Vatamanu, o cunoscută regizoare basarabeană ale cărei rădăcini se trag din localitatea Costiceni, raionul Noua Suliță, regiunea Cernăuți.

Filmul e construit din confesiunile a patru protagoniştilor, care au fost ridicaţi şi trimişi forţat în Siberia, în cel de-al doilea val de deportări, în noaptea din 6 spre 7 iulie 1949. Fiecare episod are o istorie separată. Iar în ansamblu, ele punctează ororile şi dramele prin care au trecut zeci de mii de basarabeni în perioada stalinistă. Filmul, o producție OWH Studio cu suportul CNC MOLDOVA, în asociere cu Moldova-Film și Paradox Film, este lansat cu ocazia marcării a 70 de ani de la deportările din Basarabia din 1949. Toate întâmplările din acest film sunt adevărate.

Sursa: Libertatea Cuvântului Cernăuți

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Please publish modules in offcanvas position.