Emisiunile “Forum” și “Puncte de Reflecții” sunt sprijinite financiar de:
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului- Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

O expoziție dedicată lui Mihai Eminescu a fost vernisată la Chișinău

17 Iunie 2019 09:13 456 0 Ultima modificare 17 Iunie 2019 09:14

O expoziție cu genericul ”Miracolul eminescian” a fost vernisată sâmbătă, 15 iunie, la Biblioteca Națională a Republicii Moldova. Evenimentul a fost prilejuit de cea de-a 130-a aniversare de la trecerea în eternitate a poetului Mihai Eminescu, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, șefa secției carte veche și rară a instituției, Veronica Cosovan a menționat că expoziția cuprinde manuscrisele lui Mihai Eminescu, care au fost editate de către Academia Română sub egida academicianului Eugen Simion.

”Aceste manuscrise au fost găsite cândva între-o ladă în cerdacul unei case, fiind descoperite de către Mihail Kogălniceanu și au ajuns la Academia Română. Tot în cadrul acestei expoziții, pot fi văzute primele ediții de poezii ale lui Mihai Eminescu, care au fost tipărite pe paginile ziarului ”Timpul”, la care el a fost redactor. De  asemenea, aici se regăsesc o serie de ediții de format mic, ediții minuscule, realizate atât la Chișinău, cât și la Iași și București. Nu am putut să nu expunem nici ediția poemului ”Luceafărul” în diferite limbi, chiar și în limbile turcă, găgăuză și sanscrită, nemaivorbind de limbile europene, precum engleza, franceza ș.a.”, a precizat Veronica Cosovan.

Expoziția va fi deschisă pe parcursul verii.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Please publish modules in offcanvas position.