Emisiunile “Forum” și “Puncte de Reflecții” sunt sprijinite financiar de:
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului- Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

Teatrul ”Geneza Art” va prezenta un spectacol de un scriitor francez

10 Iunie 2019 13:08 633 0

 Un spectacol intitulat ”TOC” de dramaturgul, actorul și omul de televiziune francez Laurent Baffie, în regia Danielei Burlaca va fi jucat marți și miercuri, 11 și 12 iunie, la ora 19.00, la Teatrul ”Geneza Art” din capitală, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, ”TOC” spune povestea a șase pacienți cu tulburări obsesiv compulsive (TOC) care se întâlnesc în sala de așteptare a unui faimos psihoterapeut. Cum acesta întârzie, cei șase pacienți vor începe o ședință ad-hoc de terapie în grup, în cursul căreia vor ajunge la cele mai trăsnite și totuși plauzibile concluzii. Comedia a ajuns un fenomen la nivel mondial, jucându-se de peste 12 ani în mai mult de 20 de țări cu casa închisă. De fapt, în lume, peste 100 de milioane de persoane suferă de TOC – Tulburare Obsesiv Compulsivă – o tulburare de anxietate caracterizată de gânduri intruzive care produc frică, agitație, comportamente repetitive. Această tulburare este punctul comun pe care îl au cei șase protagoniști ai acestei comedii.

Este vorba despre un spectacol care combină psihologia cu tuse de umor de bună calitate. Din distribuție fac parte: Cristian Perepeliuc,  Dana Ciocanu,  Victoria Botnaru,  Viorel Cozma, Nicu Țurcanu, Olesea Stăvilă și Daniela Burlaca.

Tot marți, 11 iunie, la 10.00,  Teatrul  Republican de Păpuși ”Licurici” își așteaptă publicul la spectacolul ”Doctorul Aumădoare” de Cornei Ciukovski.

În aceeași zi, la 18.00,  în cadrul Festivalului Internațional ”Zilele Muzicii  Noi”, ediția a XXVIII-a, la Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici” va avea loc un concert cameral – dialog moldo-spaniol, susținut de Ansamblul ”Ars Poetica”, dirijat de Igor Ersac. Concertul va include lucrări în primă audiție mondială ale compozitorilor din Spania - Jose Del Valle, Paco Molina, Jose Bru și ale compozitorilor din R. Moldova - Ghenadie Ciobanu, Vladimir Beleaev, Vlad Burlea și Lidia Ciubuc. Tot aici, la ora 17.00, va fi lansată cartea ”Dialogul intercultural în muzica nouă din Republica Moldova. Iradieri ale Festivalului Internațional Zilele Muzicii Noi (1991-2016)” de Valeria Barbas.

Joi, 13 iunie, la 11.00, la Teatrul Republican de Păpuși ”Licurici” va fi jucat spectacolul  ”Pomul lui Goriță” de Ion Diordiev și la 19.00, la Teatrul ”Geneza Art” – spectacolul ”Frumoasa călătorie a urșilor panda” de Matei Vișniec, în regia Danielei Burlaca.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Please publish modules in offcanvas position.