Emisiunile “Forum” și “Puncte de Reflecții” sunt sprijinite financiar de:
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului- Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

La Chișinău s-a desfășurat un festival al culturii japoneze

03 Iunie 2019 12:24 360 0

 Cea de-a VI-a ediție Festivalului Culturii Japoneze cu genericul „Bunkasai – spiritul Japoniei” a avut loc în perioada 1-2 iunie în scuarul Universității de Stat din Moldova, informează MOLDPRES.

Evenimentul a fost organizat de către Fundația pentru Relații Moldo-Japoneze, în parteneriat cu Ambasada Japoniei în Republica Moldova și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.

Potrivit organizatorilor, scopul Festivalului este de a familiariza cetățenii Republicii Moldova cu civilizația și cultura japoneză prin intermediul tradițiilor, obiceiurilor și artei specific nipone.

La ceremonia de inaugurare a evenimentului au participat ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în Republica Moldova, Masanobu Yoshii, președintele Fundației pentru Relații Moldo-Japoneze, Valeriu Bânzaru, președintele Agenției Naționale de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare, Andrei Chiciuc ș.a.

În alocuțiunea sa, ministrul Monica Babuc a felicitat organizatorii, menționând că Festivalul culturii japoneze contribuie la promovarea schimbului cultural-educativ dintre R. Moldova și Japonia, valorificându-se astfel tezaurul cultural universal în raport cu cel autohton. „Mă bucur să văd atât de mulți tineri interesați de studierea limbii și culturii uneia dintre cele mai dezvoltate țări ale lumii, căci anume cultura este liantul care unește națiunile şi contribuie la consolidarea solidarității și a înțelegerii între oameni”, a menționat oficialul.

În cadrul evenimentului, vizitatorii au avut posibilitatea de a lua lecții de limbă japoneză, face cunoștință cu bucătăria japoneză, ceremonia ceaiului, caligrafia japoneză, jocuri și dansuri tradiționale japoneze, muzică, arte marțiale, origami, anime și altele.

img19004229

img19004229

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Please publish modules in offcanvas position.