Emisiunile “Forum” și “Puncte de Reflecții” sunt sprijinite financiar de:
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului- Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

Surprizele Zilei și Nopții Muzeelor // VIDEO

15 Mai 2019 16:57 388 0 Ultima modificare 15 Mai 2019 18:11

Activități interactive, ateliere de pictură, lansări de cărți, târguri de meșteșuguri și un concert în aer liber. De toate acestea vor avea parte vizitatorii care vor profita de Ziua Internațională a Muzeelor și Noaptea Europeană a Muzeelor. Totodată, în cadrul evenimentului din 18 mai, vor fi proiectate filme documentare. Detaliile au fost prezentate, într-o conferință de presă, la care a participat și ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc. 

Potrivit datelor statistice, interesul moldovenilor pentru muzeele din țară a crescut simțitor. Anul trecut au fost înregistrate 620 de mii de vizite, de peste două ori mai mult față de acum trei ani.

Noaptea Europeană a Muzeelor va începe, de fapt, ziua. Instituțiile vor avea program diferit, însă ușile acestora vor fi deschise până după miezul nopții. La Muzeul Național de Istorie va avea loc și o lansare de carte.

De asemenea, programul include concerte de muzică de cameră, ateliere de pictură pe ceramică și caligrafie medievală. În curtea instituției își vor expune lucrările meșterii populari și tot aici va ajunge Cronograful cu proiecţii din cadrul Festivalului Internaţional de film documentar. Muzeul Național de Artă își va bucura vizitatorii cu expoziția Bienalei internaționale de pictură, ajunsă la a șasea ediție.

De asemenea, vor fi organizate ateliere de desen, recitaluri de muzică clasică și corală, dar și un proiect organizat împreună cu actorii Teatrului ”Eugen Ionescu”. Și Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală a pregătit numeroase surprize pentru vizitatori.

Pentru organizarea ediției din acest an a Nopții Europene a Muzeelor au fost alocate 55 de mii de lei. Evenimentul este marcat în 47 de țări.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Please publish modules in offcanvas position.