Emisiunile “Forum” și “Puncte de Reflecții” sunt sprijinite financiar de:
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului- Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

La Chișinău se desfășoară Festivalul Internațional „Primăvara Europeană a Poeților”

08 Mai 2019 15:05 555 0

Poeți, traducători și editori din Republica Moldova, Azerbaidjan, Belgia, Franța, Germania, Israel, România și Rusia participă la cea de-a IX-a ediție a Festivalului Internațional ”Primăvara Europeană a Poeților”, care se desfășoară în perioada 7-9 mai la Chișinău, informează MOLDPRES.

Evenimentul a fost inaugurat ieri seară la Muzeul Național de Artă al Moldovei, după care și-a desfășurat lucrările simpozionul internațional ”Dialoguri europene: poeți și traducători”.

Preşedintele Uniunii Scriitorilor din Moldova, Arcadie Suceveanu, a menţionat că scopul festivalului este de a deschide noi orizonturi spre cultură, precum şi de a promova literatura română din R. Moldova, prin intermediul traducerilor, pe diferite meridiane ale lumii. "Graţie contactelor şi colaborării noastre, am reuşit să scoatem câteva culegeri colective ale scriitorilor noştri în diferite limbi. De asemenea, noi am tradus în limba română creaţii ale scriitorilor străini. Vrem să pregătim tineri traducători din română în alte limbi şi din alte limbi în română. Cu ocazia acestui eveniment, am editat o Antologie a festivalului, în care figurează invitaţii noştri în traducere română şi autori de-ai noştri în limba engleză”, a  subliniat Arcadie Suceveanu.

Astăzi, în cadrul festivalului se desfășoară mai multe întâlniri cu cititorii în licee și universități. La ora 18.00, la Uniunea Scriitorilor din Moldova va avea loc un podium poetic cu participanții la festival, iar la ora 20.00 – festivitatea de premiere.

Mâine, festivalul va continua cu lansări de carte și cu recitaluri de versuri.

La festival participă scriitorii Farid Huseyn (Azerbaidjan), Andy Fierens (Belgia), Linda Maria Baros, Yekta (Franța), Christian W. Schenk (Germania), Liuba Feldsher (Israel), Magda Cârneci, Eugen Suciu, Daniel Corbu, Valeriu Stancu, Stere Bucovală, George Terziu, Mircea Dan Duță (România) și Evgheni Stepanov (Rusia).

Evenimentul este organizat de Uniunea Scriitorilor din Moldova în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Institutul Cultural Român ”Mihai Eminescu” la Chișinău, Congresul Azerilor din Republica Moldova, Ambasada Azerbaidjanului la Chișinău și alte instituții.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Please publish modules in offcanvas position.