Emisiunile “Forum” și “Puncte de Reflecții” sunt sprijinite financiar de:
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului- Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

Au promovat limba română și s-au ales cu premii // REPORTAJ

08 Mai 2019 09:34 528 0

Câștigătorii concursului republican „Limba noastră-i o comoară” au fost felicitați astăzi de Ministerul Educației. Elevii, din mai multe licee ale țării, au creat peste 500 de filmulețe, prin care au arătat frumusețea limbii materne. Aceștia s-au învrednicit cu premii bănești, dar și cărți. 

Ștefania Cojocaru are 9 ani și învață la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din capitală. Eleva spune că filmulețul a fost realizat cu multă dragoste față de limba română, iar în procesul de creație a fost ajutată de profesoară, mamă, dar și de poetul Vasile Romanciuc. Lucrarea sa a fost declarată câștigătoarea concursului la etapa clasele primare, iar laureata s-a ales cu un set mare de cărți și un premiu bănesc de 3000 de lei.

ȘTEFANIA COJOCARU - eleva clasa 3 la liceul teoretic Lucian Blaga - 9 ani
Acest filmuleț reprezintă dragostea față de limba română, cât de mult o iubim noi din această republică, MUSCA La acest filmuleț au participat colegii mei, profesoara mea și poetul Vasile Romanciuc și prietenul lui Mihai Ciobanu. 

TATIANA COJOCARU - mama Ștefaniei Cojocaru
Este foarte bine că există astfel de concursuri iar faptul că noi am fost anunțați în cadrul liceului că am obținut locul întâi pe municipiu iar ulterior ne-au comunicat că avem și un loc pe țară ne*-a bucurat foarte mult. 

Și Sandria Rotaru de la Liceul „Alexei Mateevici” din Șoldănești a promovat limba română și s-a ales cu premii. Eleva spune că este mândră să promoveze valorile naționale ale neamului.

SANDRIA ROTARU - eleva liceului teoretic ”Alexei Mateevici” Șoldănești
Ca scop principal la acest concurs am avut de a pregăti un video împreună cu colegii mei și de a arăta, de a transmite mesajul oamenilor și să spunem cât este de importantă limba română. 

ELENA CIORICI - profesoară la Liceul teoretic ”Alexei Mateevici” Șoldănești
Știind despre acest concurs ediția a treia, am zis că este important să ne încadrăm și noi, să demonstrăm și noi altor elevi că este important să ținem la limba noastră, e frumoasă, și cum spunea Lucian Blaga : menirea marelor izbânde și a frumoaselor realizări nu se face decât prin noi înșine. 

Potrivit autorităților, premiile s-au dublat comparativ cu anul trecut.

ANDREI CHISTOL - secretar de stat în domeniul culturii
Vreau să aduc aici mulțumiri și copiilor care au participat, prin acel mod original de a prezenta, acele peste 500 de filmulețe realizate într-o manieră originală, creativă, inovativă prin care ne exprimăm dragostea și modul corect de a vorbi în limba română.

Concursul republican pentru elevi „Limba noastră-i o comoară” este la ediția a treia.

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Please publish modules in offcanvas position.