Emisiunile “Forum” și “Puncte de Reflecții” sunt sprijinite financiar de:
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului- Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

Classfest revine la Chișinău // REPORTAJ

08 Mai 2019 09:02 391 0

Peste o sută de filme de scurtmetraj și lungmetraj vor face deliciul studenților, cineaștilor și cinefililor, care își dau întâlnire la Festivalul Internațional de Film, ClassFest 2019. Ediţia a IX-a întruneşte la Chişinău, în perioada 7-12 mai, reprezentanţi ai şcolilor de film din Belarus, Armenia, Ucraina, România, Germania, Italia, Republica Moldova, dar și alte țări.

În acest an, Festivalul „ClassFest” se va axa pe proiecția filmelor autohtone de toate genurile, realizate de către studenții școlilor de teatru cu susținerea cadrelor didactice.

Atelierele vor fi coordonate de cineaşti şi regizori cu experienţă în arta cinematografică din Armenia, Kazahstan, Rusia și Ucraina. Potrivit organizatorilor, proiecțiile din acest an abordează mai multe probleme sociale.

Nu vor lipsi din program expoziţiile de scenografie cinematografică, de fotografie sau recitaluri muzicale.

Inaugurarea ediției a noua are loc în această seară, la ora 19 și 30 de minute, în incinta Teatrului Geneza Art. Ulterior, va fi difuzat filmul documentar „Drawings by time”, realizat de către studenții Academiei Naționale de Arte din Belarus. Intrarea este gratuită.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Please publish modules in offcanvas position.