Emisiunile “Forum” și “Puncte de Reflecții” sunt sprijinite financiar de:
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului- Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

Interpreta Ana Odobescu: ”Vreau să reprezint țara cu demnitate la Eurovision”

03 Mai 2019 10:13 441 0

Interpreta Ana Odobescu, care ne va reprezenta în acest an țara la Eurovision, va pleca în Israel pe 5 mai, informează MOLDPRES.

În cadrul unei conferințe de presă, interpreta a menționat că, deși au existat unele probleme financiare și tehnice, acestea au fost depășite cu succes.

”Vreau să reprezint țara cu demnitate și toți să se mândrească cu asta. Pe 6 mai vom avea prima repetiție. Concertele pe care le-am avut la Madrid, Amsterdam și Moscova au demonstrat faptul că ne bucurăm de succes. La Tel Aviv, nu vom utiliza grafică computerizată. Vom face un show, cum nu s-a văzut demult”, a mai spus Ana Odobescu.

Bugetul deplasării la Tel Aviv constituie peste 51 mii de euro.

Reprezentanta Republicii Moldova la Eurovision va evolua cu numărul trei în a doua semifinală, care va avea loc pe data de 16 mai, la Tel Aviv. Alături de Ana Odobescu, în ziua respectivă, pe scenă vor urca interpreţi din Elveţia, Suedia, Irlanda, Austria, Letonia, România, Danemarca, Armenia, Albania, Azerbaidjan, Macedonia, Norvegia, Rusia, Olanda, Croaţia, Lituania, Malta.

Dacă va trece de această etapă, reprezentanta Republicii Moldova va participa în finala Eurovision din 18 mai.

În total, în cele două semifinale vor evolua artiști din 35 de ţări. Prima semifinală va avea loc pe data de 14, iar cea de-a doua – pe 16 mai.

Reprezentanta R. Moldova va interpreta pe scena Eurovision piesa ”Stay”.

Ana Odobescu s-a născut în orașul Dubăsari. A absolvit școala de muzică din orașul natal, apoi și-a continuat studiile la Colegiul de muzică din Tiraspol și la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău. Ea este deținătoarea premiului II la Concursul ”Slaveanskii bazar” din Vitebsk și a premiului I la Festivalul-Concurs Internațional de Muzică Ușoară ”Două inimi gemene”.

Anul trecut, trupa DoReDos, care a reprezentat R. Moldova la Eurovision, a obţinut locul al 10-lea.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Please publish modules in offcanvas position.