Emisiunile “Forum” și “Puncte de Reflecții” sunt sprijinite financiar de:
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului- Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

Piesa ”Cântec de leagăn” revine pe scena Naționalului

02 Mai 2019 12:27 445 0

Spectacolul ”Cântec de leagăn pentru bunici” de Dumitru Matcovschi, în regia lui Alexandru Cozub, va avea loc vineri, 3 mai, la ora 18.00, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” din Chișinău, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, "Cântec de leagăn pentru bunici" este o dramă a oamenilor de la sat, care îşi duc cu greu povara vieţii. Teofil Augustinovici, directorul şcolii săteşti, este, practic, cea mai mare persoană de încredere a satului, fără care nu se petrece absolut nimic. Spectacolul este condimentat cu efecte comice. Limbajul şi comportamentul eroilor aminteşte de perioada anilor 80-90, perioada „Marii Restructurări Sovietice”. Acest spectacol ne îndeamnă să ţinem la focul din vatră, la casa părintească.

Din distribuție fac parte actorii: Vitalie Rusu, Angelina Ciobanu, Margareta Pântea, Petru Oistric, Ion Mocanu, Valentin Zorilă, Mihaela Damian-Oistric,  Diana Decuseară,  Ana Tkacenko și Angela Ioan-Cărăuș.

În aceeași zi, la ora 18.30, la Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A.P. Cehov” va fi jucat spectacolul ”Dragoste interzisă”, melodramă în două acte după o poveste de A.S. Pușkin, în regia lui Ghenadii Boiarkin, și la Teatrul Național ”Eugene Ionesco” – spectacolul ”Arta conviețuirii”, montat de Petru Vutcărău după piesa „Zeul carnagiului” a scriitoarei Yasmina Reza.

Tot vineri, la ora 18.00, la Sala cu Orgă din capitală va avea loc ”O seară de Lieduri”, susținută de tenorul Serghei Pilipețchi, soprana Diana Axentii și pianista Elena Turea. În cadrul concertului vor fi prezentate lieduri de Beethoven, Schumann, Mahler, Berg. Etc.

Sâmbătă, 4 mai, la ora 11.00, la Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A.P. Cehov” va avea loc spectacolul ”Ziua de naștere a motanului Leopold”, musical pentru copii în două acte de Arkadii Hait în regia lui Victor Kazacenko, iar la ora 18.00 – spectacolul ”Divele, sau în teatru doar fete”  de dramaturgul american Ken Ludwig în regia lui Dumitru Koev și la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” – spectacolul ”Aveți ceva de declarat?”, montat de Petru Hadârcă după piesa ”Puricele în ureche” a comediantului francez Georges Feydeau.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Please publish modules in offcanvas position.