Emisiunile “Forum” și “Puncte de Reflecții” sunt sprijinite financiar de:
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului- Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

Teatrul Național din București vine la Chișinău cu două spectacole

10 Aprilie 2019 17:08 447 0

Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău găzduieşte, în perioada 13-14 aprilie, turneul Teatrului Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti, în cadrul ediţiei a VI-a a proiectului “Teatru românesc la Bucureşti, Iaşi, Chişinău”, cu două spectacole, informează MOLDPRES.

Este vorba de ”Cursa de șoareci” după Agatha Christie, în regia lui Erwin Șimșensohn, și spectacolul ”A fost odată în România” în regia lui Dragoș Huluba, după un scenariu semnat de Dragoș Huluba, Eduard Adam și Violeta Huluba.

Spectacolul ”Cursa de șoareci” va fi jucat pe scena Naționalului din Chișinău sâmbătă, 13 aprilie, la ora 18.00, iar spectacolul ”A fost odată în România” – duminică, 14 aprilie, la aceeași oră.

Potrivit organizatorilor, ”Cursa de șoareci” este un irezistibil thriller clasic care îmbină umorul negru, suspansul, situațiile-limită, emoția și jocurile întortocheate ale minții. Fiind vorba de Agatha Christie, „regina crimei”, bineînțeles că nimic nu este ceea ce pare, toată lumea are ceva de ascuns, iar surprizele se dezvăluie la fiecare pas... greșit. Astfel, un idilic decor britanic devine peste noapte locul de desfășurare a unui formidabil policier, în care fiecare gest reprezintă o potențială probă judiciară.

În Londra, ”Cursa de șoareci” a avut premiera pe West End în 1952. Este considerat cel mai longeviv spectacol din istoria teatrului, jucându-se de aproape 66 de ani fără întrerupere: a avut deja peste 27000 de reprezentații, iar din distribuție au făcut parte de-a lungul timpului mai mult de 400 de actori.

Spectacolul ”A fost odată în România”, realizat sub auspiciile Centrului de Cercetare și Creație Teatrală Ion Sava, este un spectacol în care cuvintele se amestecă cu pantomima, step-ul, muzica şi gag-ul rafinat. ”A fost odată în România” este o poveste cu oameni simpli puși în situații excepționale. Oameni obișnuiți, care devin mari tocmai pentru că reușesc să supraviețuiască cu demnitate, dragoste sau umor marilor turbulențe în care îi aruncă istoria. Un spectacol antrenant, provocator, plin de umor și nostalgie. 

Vineri, 12 aprilie, la ora 18.00, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va fi jucat spectacolul ”Casa Mare” de Ion Druță, la Teatrul Național ”Satiricus I. L. Caragiale” – spectacolul ”Maestrul și Margarita” după Mihail Bulgakov, la Teatrul ”Luceafărul” – spectacolul ”Testamentul” de Gheorghe Urschi, iar la 18.30, la Teatrul Național ”Eugene Ionesco” – spectacolul ”Iosif și amanta sa” de Val Butnaru și la Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A.P. Cehov” – spectacolul ”Conacul misterios” de Don Nigro.   

Sâmbătă, 13 aprilie, la Teatrul Republican de Păpuși ”Licurici” va fi prezentat spectacolul ”Cântecul mierlei” de Annie Shmidt, iar la ora 18.00, la Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A.P. Cehov” – spectacolul ”Salut de pe lumea cealaltă sau ”Fiți sănătoși” de Pierre Chenault, la Teatrul ”De pe strada Trandafirilor” – spectacolul ”Padam.. Padam” de I. Grinșpun, la ora 18.30, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” – spectacolul ”Copiii foametei. Mărturii” de Alexei Vakulovski,  la Teatrul Național ”Eugene Ionesco” – spectacolul ”Arta conviețuirii” de Yasmina Reza și la ora 19.00, la Teatrul ”Geneza Art” – spectacolul ”Gardenia” de Elizbeta Chowaniec.

Duminică, 14 aprilie, la ora 11.00, Teatrul Republican de Păpuși ”Licurici” readuce în scenă spectacolul ”Vârcolacii au furat luna” de Emilia Plugaru, iar la 12.00, Teatrul  ”Luceafărul” – spectacolul ”Cenușăreasa” de Charles Perrault și la ora 17.00, Teatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu” – spectacolul ”Aida”, operă în patru acte de Giuseppe Verdi.   

În aceeași zi, la ora 18.00, la Teatrul ”De pe strada Trandafirilor” va avea loc spectacolul 
"Padam...Padam...", la 18.30,  la Teatrul Național ”Eugene Ionesco” spectacolul ”O istorie foarte simplă” de Maria Lado și la ora 19.00, la Teatrul ”Geneza Art” – spectacolul „Cutia Neagră”, realizat după un scenariu de Philippe Bologna și Paolo Costella.

img19002862

 
© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Please publish modules in offcanvas position.