Emisiunile “Forum” și “Puncte de Reflecții” sunt sprijinite financiar de:
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului- Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

A început Festivalul-concurs “Prezintă orchestra Folclor”

22 Martie 2019 15:23 653 0 Ultima modificare 22 Martie 2019 15:24

Cea de-a V-a ediţie a Festivalului-concurs televizat al tinerilor interpreţi de muzică populară „Prezintă orchestra „Folclor”  a luat start ieri seară la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” din Chişinău, informează MOLDPRES.

Potrivit interpretei Silvia Goncear, directorul festivalului, acesta are drept scop de a promova tinerii interpreţi de muzică populară, folclorul şi costumul național autentic. Concursul  se desfășoară în patru etape, cea de aseară fiind prima și se va încheia la sfârșit de an cu Gala Laureaților.

La rândul său, directorul artistic şi prim-dirijorul orchestrei „Folclor”, maestrul Petre Neamţu, preşedintele juriului, a subliniat  pentru MOLDPRES, că de la o ediţie la alta, festivalul are continuitate şi adună tot mai mulţi tineri interpreţi. ”Avem tineri interpreți foarte talentați. Ei constituie o adevărată comoară a neamului nostru. Încercăm să-i promovăm pe scenă, pentru ca lumea să-i cunoască. Îndeosebi pe instrumentiști, pe care publicul nu prea are de unde să-i știe. Cei din anul curent sunt foarte buni și juriului îi va fi greu să decidă cui să-i acorde premiul I ”, a subliniat Petre Neamțu.

Prezent la eveniment, directorul Institutului Cultural Român ”Mihai Eminescu”, Valeriu Matei, unul dintre partenerii evenimentului, a afirmat că festivalul ”Prezintă  orchestra ”Folclor” a devenit deja o tradiție, iar pe parcursul celor cinci ani, a lansat foarte mulți interpreți.

Pe scenă au evoluat șase concurenți: Roman Lepădatu (trompetă),  Victor Dumbrăveanu (saxofon, caval, fluier îngemănat, ocarină), Alexandru Ciubotaru (flaut),  interpretele Angela Laur,  Irina Chirinciuc și Lina Berda, iar în recital s-au produs cântăreața Gabriela Comaneci (România) și țambalagiul Aurel Ciobanu.  

Evenimentul a fost organizat de Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici” în colaborare cu Orchestra de muzică populară „Folclor” şi  Compania Publică „Teleradio Moldova”, în parteneriat cu Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău.

Prima ediţie a Festivalului-concurs televizat „Prezintă orchestra „Folclor” a avut loc în anul 2015.

img19002285

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Please publish modules in offcanvas position.