Piesa Casa Mare revine pe scena Naționalului din Chișinău

13 Martie 2019 12:39 345 0

Piesa ”Casa Mare” de Ion Druță revine pentru a treia oară pe scena Teatrului Național ”Mihai Eminescu” din Chișinău, de astă dată în regia lui Alexandru Cozub. Spectacolul va avea loc vineri, 15 martie, la ora 18.00. 

Potrivit organizatorilor, piesa tratează valori des întâlnite în creația lui Druță: relația dintre uman și moral, sacru şi profan, ecologia naturii și ecologia spiritului, impactul tehnologizării, aspecte ale memoriei şi ale istoriei și altele, transmite ,moldpres.md

Conflictul principal al dramei este de natură interioară. Este, în fond, şi o frumoasă poveste de dragoste, uneori ignorată de criticii seduşi de schema morală. Ca şi alte texte epice şi dramatice ale lui Ion Druţă, piesa poate fi considerată un veritabil manual de etică, valabil şi pentru lumea de astăzi.

În aceeași zi, la ora 18.00, la Teatrul Național ”Satiricus I. L. Caragiale” va fi jucat spectacolul ”O scrisoare pierdută” de I. L.Caragiale, iar la ora 18.30, la Teatrul Național ”Eugene Ionesco” – spectacolul ”Iosif și amanta sa...” de Val Butnaru.

Sâmbătă, 16 martie, la ora 18.00, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va prezenta spectacolul ”Filumena Marturano sau divorț în stil italian” de Eduardo de Filippo, Teatrul Național ”Satiricus I.L. Caragiale” - spectacolul ”Maestrul și Margarita” de Mihail Bulgakov, Teatrul ”De pe strada Trandafirilor” – spectacolul ”Bărbier din provincie” de Niko Lordkipanidze, iar la 18.30, Teatrul Național ”Eugene Ionesco” – spectacolul ”Chirița în provincie” de Vasile Alecsandri și la ora 19.00, Teatrul ”Geneza Art” – spectacolul ”Cutia Neagră” după un scenariu de Philippe Bologna și Paolo Costella.

Duminică, 17 martie, la ora 17.00, la Teatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu” va avea loc spectacolul ”Alba ca zăpada și cei șapte pitici”, balet în trei acte de Bogdan Pavlovski, la Palatul Național „Nicolae Sulac” - concertul jubiliar al interpretei Nătălița Munteanu cu genericul ”Seara asta-i seara mea”, la 18.00, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” – spectacolul ”Hronicul Găinarilor” de Aureliu Busuioc, la ora 18.30, la Teatrul Național ”Eugene Ionesco” – spectacolul ”Chirița în provincie” de Vasile Alecsandri și la 19.00, la Teatrul ”Geneza Art” – spectacolul ”Frumoasa călătorie a urșilor panda” de Matei Vișniec.

 
© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Please publish modules in offcanvas position.