A apărut „Calendarul Naţional-2019”

04 Februarie 2019 17:31 224 0 Ultima modificare 04 Februarie 2019 17:33

Biblioteca Naţională a Republicii Moldova a lansat astăzi „Calendarul Naţional-2019”, informează MOLDPRES.

Calendarul are 300 de pagini şi cuprinde peste 270 de articole despre personalităţi din ţară şi de peste hotare, precum și informaţii generale despre evenimentele naţionale şi cele internaţionale.

Solicitată de MOLDPRES, directorul general al Bibliotecii Naţionale, Elena Pintilei, a menţionat că aceasta este o lucrare de referință, indispensabilă activității bibliotecilor pentru programarea activităților în comunitate, pentru realizarea eficientă a rolului de centru informațional, educațional, de cultură al bibliotecii.

Potrivit sursei citate, „Calendarul Naţional” a fost conceput ca un anuar enciclopedic şi cuprinde note biobibliografice despre cele mai de seamă personalităţi din domeniile ştiinţei, culturii şi artei din ţară, precum şi de peste hotare. „Pe parcursul a 27 de ani, s-a acumulat o bază de date impunătoare, care este similară publicaţiilor din SUA şi Marea Britanie cu genericul „Who is Who”. ”Calendarul Național-2019”  scoate în evidență personalitatea scriitorului Dumitru Matcovschi,  care ar fi împlinit 80 de ani, a actriței Domnica Darienco, la 100 de ani de la naștere, a artistului plastic Gheorghe Vrabie și criticului literar Mihail Dolgan la 80 de ani de la naștere, a academicianului Ion Ababii, la 75 de ani de la naștere ș.a.”,  a subliniat Elena Pintilei.

Ediţia din acest an este consacrată împlinirii a 130 de ani de la trecerea în eternitate a poetului Mihai Eminescu, a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române și a 80 de ani de la fondarea Muzeului Național de Artă al Moldovei.

„Calendarul Naţional” a fost realizat de Valeria Matvei, Natalia-Maria Șveț și Maria Ciobanu, redactori - Ludmila Șumanschi și Jana Badan, redactor literar - Eugenia Mincu, coperta - Cristina Ceoinac,  procesare computerizată și prezentare grafică - Diana Odobescu, consilier editorial - Tatiana Bahmuteanu. 

img19000960

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Please publish modules in offcanvas position.