Un spectacol de Alexei Vakulovski va avea loc la Teatrul Național ”Mihai Eminescu”

04 Februarie 2019 13:11 187 0

Spectacolul ”Copiii foametei. Mărturii” de Alexei Vakulovski în regia Luminiței Țâcu va avea loc mâine, 5 februarie, la ora 18.30, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” din capitală.

Potrivit organizatorilor, "Copiii foametei" este un spectacol „Verbatim” (Teatrul-documentar) cutremurător despre foamete: regizoarea a înmănuncheat diverse confesiuni ale locuitorilor din Antonești, raionul Ştefan Vodă, supravieţuitori de pe urma foametei din 1946-1947.

În aceeași zi, la 19.00, la Teatrul ”Geneza Art” va fi jucat spectacolul ”Cutia neagră” după un scenariu de film semnat de autorii italieni Philippe Bologna și Paolo Costella, în regia Danielei Burlaca, adaptare scenică - Boris Cremene.

„Cutia Neagră” este un spectacol autentic despre influența, dependența și obsesia erei digitale, în lumea morală și spirituală a oamenilor acestui secol. Spectacolul se axează pe situații spontane, care provoacă discuții controversate, demască spațiul electronic în care fiecare și-a creat universul său. O realitate care alungă singurătatea și creează un confort psihic. 

Miercuri, la ora 18.00, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” readuce în scenă spectacolul ”Krum” de Hanoch Levin în regia Luminiței Țâcu. Spectacolul este despre un tânăr de 38 de ani, care a plecat peste hotare, apoi, revenit acasă, încearcă disperat să se realizeze în viață, visează chiar să scrie un roman, însă nu-i reușește. Este un spectacol despre tineri și pentru tineri.

Joi, la 18.00, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va fi prezentat spectacolul  ”Amorul dănțuie și feste joacă” după William Shakespeare, iar la 18.30, la Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A. P. Cehov” - spectacolul ”Nopți albe” după F. Dostoievski și la Teatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu” - spectacolul ”Spărgătorul de nuci”, balet în două acte de P. I. Ceaikovski.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Please publish modules in offcanvas position.