Italia prelungește inderdicțiile pentru Republica Moldova

15 Iulie 2020 14:10 795 0 Ultima modificare 15 Iulie 2020 16:07

Italia a prelungit până la 31 iulie interdicția de călătorie pentru cetățenii din mai multe state, inclusiv din Republica Moldova, în legătură că situația privind evoluția numărului de cazuri de Covid-10, scrie Jurnal.md

Potrivit deciziei luate de premierul italian, rămân în vigoare reglementările prin care se interzice intrarea în Italia a persoanelor care în ultimele 14 zile s-au aflat sau au tranzitat următoarele țări: Armenia, Bahrain, Bangladesh, Brazilia, Bosnia și Herțegovina, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Moldova, Oman, Panama, Peru, Republica Dominicană.

De asemenea, sunt suspendate zborurile directe și indirecte către și dinspre aceste țări. Restricțiile respective se referă și la transportul terestru.

 

Ca excepție de la această regulă este permisă intrarea în Republica Italiană a cetățenilor italieni, statelor Uniunii Europene, statelor Acordului Schengen, Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Andorrei, Principatului Monaco, Republicii San Marino și Statului Vatican, care au reședință/domiciliu în Italia.

Aceștia pot intra în țară, cu completarea unei declarații/autocertificare și doar cu respectarea obligatorie a carantinei de 14 zile.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Please publish modules in offcanvas position.