Autoritățile din Federația Rusă au refuzat să ne ajute în lupta cu noul tip de coronavirus, la cererea oficialilor din Republica Moldova

24 Iunie 2020 13:11 682 0

Autoritățile din Federația Rusă au refuzat să ne ajute în lupta cu noul tip de coronavirus, la cererea oficialilor din Republica Moldova.

Moscova a invocat o hotărâre de Guvern, prin care ar fi fost interzis exportul dispozitivelor medicale produse în Rusia. Informația a fost confirmată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Ministerul Sănătății din Chișinău a expediat, prin intermediul misiunilor diplomatice, mai multe scrisori în care solicita implicare și sprijin. Acestea erau adresate partenerilor de dezvoltare, inclusiv Rusiei.

Mai exact, pe 10 martie, o astfel solicitare a fost trimisă Ministerului Sănătății din Moscova, prin care au fost cerute echipamente medicale.

Pe 19 martie, reprezentanții Rusiei au refuzat să ne ofere ajutor, invocând o hotărâre a Guvernului lor, prin care în perioada respectivă a fost interzis exportul dispozitivelor medicale, produse la ei.

De la începutul pandemiei și până acum, Cabinetul de Miniștri al Federației Ruse a oferit țării noastre 10 mii de teste pentru depistarea noului tip de coronavirus.

Totuși, potrivit datelor prezentate de Ministerul Sănătății, Rusia nu este nici pe departe pe locul al doilea după ajutoarele acordate țării noastre.

Cei mai mulți bani au venit din partea Guvernului României, aproape 67 de milioane de lei. Bucureștiul este urmat de Guvernul chinez, cu peste 13 milioane de lei.

Cabinetele de Miniștri din Turcia și Azerbaidjan au făcut donații de câte aproiximativ cinci milioane de lei.

Fondul Global pentru Combaterea SIDA, Tuberculozei și Malariei a oferit peste patru milioane, UNICEF și PNUD - câte peste trei milioane, Germania - aproape un milion, iar Organizația Mondială a Sănătății - mai mult de 600 de mii de lei.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Please publish modules in offcanvas position.