În R. Moldova se atestă valul doi al epidemiei de COVID-19, susține premierul

15 Iunie 2020 14:04 873 0

În R. Moldova este remarcat al doilea val al epidemiei de coronavirus. În această săptămână se așteaptă noi antirecorduri la capitolul infectare, însă statul nu mai poate aplica mecanismul de stare de urgență, de blocare a activităților economice, pentru că nu mai are rezerve, altfel R. Moldova va intra în altă criză. Declarația a fost făcută astăzi de către premierul Ion Chicu, după ședința de lucru cu șeful statului, Igor Dodon, și cu speakerul, Zinaida Greceanîi, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, reluarea activităților economice o vom resimți și în săptămâna aceasta. “Specialiștii spun că pot să fie 500-600 de cazuri pe zi. Este o situație pe care o așteptăm în această săptămână, de care suntem pregătiți. Dar, rămâne apelul către toți cetățenii să se protejeze. Ministerul Sănătății va mai pune la dispoziție încă 2000 de paturi în instituțiile medicale, dar și la centrul COVID-19 de la MoldExpo, pentru a face față unui nou val de infectări”, a spus Chicu. 

Premierul a venit cu un îndemn către cetățeni pentru a împiedica răspândirea virusului și a declarat că condamnă speculațiile unor actori politici care induc societatea în eroare că R. Moldova este pe primul loc la decese.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Please publish modules in offcanvas position.