12 cazuri de deces provocate de COVID-19 raportate pe parcursul zilei de astăzi

08 Iunie 2020 18:27 551 0

Pe parcursul zilei de astăzi, 8 iunie, au fost raportate 12 cazuri de deces provocate de infecția COVID-19. Numărul total de decese a ajuns la 353. Totodată, 318 persoane se află în stare gravă. Datele au fost prezentate de către secretarul de Stat al Ministerul Sănătății, Constantin Râmiș, transmite IPN.

În cadrul unui briefing de presă, Constantin Râmiș
 a precizat că pe parcursul zilei de luni, au fost înregistrate 107 cazuri noi de infectare cu noul tip de coronavirus din 568 de teste efectuate. 7 cazuri sunt printre lucrătorii medicali. Cele mai multe cazuri sunt în Chișinău - 23, urmat de Bălți și Comrat, cu câte 15 cazuriNumărul total de cazuri este de 9807, dintre care cazuri active sunt 3716. Tot pe parcursul zilei de astăzi au fost vindecate 100 de persoane.

Referindu-se la capacitatea sistemului de sănătate, Constantin Râmiș, a spus că, la momentul actual, în toate instituțiile teritoriale sunt activate secții pentru pacienți cu COVID-19. „În diferite teritorii situația este diferită, asta reiese și din situația epidemiologică și, respectiv, din capacitatea instituției. Dacă în unele teritorii sunt activate numai secțiile pentru boli infecțioase, în altele conducătorii instituțiilor medico-sanitare au reprofilat și secțiile de terapie și chirurgie”, a menționat acesta.

Secretarul de Stat a precizat că în Chișinău numărul de cazuri este în creștere permanentă. „Reieșind din acest fapt, s-a decis reactivarea spitalului MSMPS pentru a interna pacienți cu COVID. La această etapă vor fi activate 90 de paturi, cu cinci de terapie intensivă și, la necesitate, vor fi activate și alte secții”, a adăugat Constantin Râmiș.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Please publish modules in offcanvas position.