Mesaj de mobilizare a cetățenilor în a respecta regulile sau de a readuce frica în societate? Șeful ANSP: Am putea reveni la starea de urgență!

02 Iunie 2020 11:46 409 0 Ultima modificare 02 Iunie 2020 11:48

Printre persoanele infectate cu Covid-19 se numără și frizeri. Despre aceasta a vorbit directorul Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, în cadrul emisiunii Punctul pe AZi, citat de Unimedia.inf

Potrivit acestuia, persoanele au înțeles cât de mare este riscul. „Restricțiile de până acum nu a fost moftul cuiva. Relaxare a însemnat, în viziunea specialiştilor, ieşirea din starea de urgenţă, dar alături de COVID. Adică, ieşim din cei patru pereţi care ne-au obosit, dar atunci când ieşim, conşitentizăm că COVID-ul nu ne-a părăsit. Ne desfăşurăm activităţile având în vedere că nenorocitul acesta de COVID ne urmăreşte”, a declarat Nicolae Furtună.

Şeful ANSP a dat drept exemplu frizeriile, cărora le-a fost permisă activitatea parţial, însă cu respectarea măsurilor, Directorul ANSP dă de înţeles că unii dintre frizeri nu au respectat măsurile şi au fost infectaţi cu coronavirus.

Totodată, Nicolae Furtună spune că avem şi casieri, şi taxatori infectaţi, după ce măsurile privind transportul public la fel au fost relaxate. De asemenea, nici în magazine nu se respectă măsurile ce ţin de mască, distanţă socială, rânduri.

„Omul nostru nu a făcut concluzia esenţială. Relaxare nu înseamnă relaxarea de până la COVID. Relaxare înseamnă ieşirea din găoace, dar ţinând cont că mă paşte COVID-ul. Masca trebuie purtată corect, noi discredităm şi noţiunea de protecţie şi de respect reciproc, toate aceste lucruri le compromitem”, spune Nicolae Furtună.

Şeful ANSP spune că săptămâna aceasta urmează să se discute dacă Republica Moldova va reveni la starea de urgenţă sau nu, întrucât restricţiile actuale nu funcţionează. „Vom analiza revenirea la activitate a piețelor, a sectorului HoReCa va fi examinată. Tendința aceasta de creștere ne va impune să reexaminăm condițiile luate.”

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Please publish modules in offcanvas position.