ANSP cere instituirea stării de urgență în sănătate publică

14 Mai 2020 19:30 458 0

Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) a venit cu un demers către președintele Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, care este premierul Ion Chicu, să examineze necesitatea instituirii stării de urgență în sănătate publică. Declarația a fost făcută de ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, după ședința Centrului Unic de Comandă, transmite IPN.

Decizia s-a luat pe platforma Punctului Focal Național. Este nevoie de a institui starea de urgență în sănătate publică, având în vedere situația epidemiologică și necesitatea menținerii măsurilor pentru prevenirea răspândirii infecției, a precizat ministra.

Viorica Dumbrăveanu spune că respectiva stare de urgență condiționează în continuare măsuri de prevenire și de control al COVID-19. Nu va fi o relaxare, ci o adaptare a restricțiilor.

Ministra sănătății a venit cu îndemnul către populație să respecte în continuare restricțiile, să nu formeze aglomerări și să poarte echipamente de protecție individuală.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Please publish modules in offcanvas position.