Încă 70 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 în Republica Moldova

01 Aprilie 2020 18:48 657 0 Ultima modificare 02 Aprilie 2020 11:05

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 70 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, după procesarea a 329 de teste, a anunțat ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, după ședința de la Centrul Unic de Comandă.

Numai două cazuri sunt de import, din Marea Britanie și din Federația Rusă, iar restul sunt cu transmitere locală. De asemenea, a fost anunțat un nou deces în regiunea transnistreană. Numărul total al cazurilor depistate a ajuns la 423, iar al deceselor – la cinci. Viorica Dumbrăveanu a precizat că testele se realizează deja și în laboratoare private, nu doar în cele ale Agenției Naționale de Sănătate Publică.

Premierul Ion Chicu a menționat că sunt noi cazuri semnalate în localitățile de carantină: orașele Ștefan Vodă și Soroca, precum și în satul Carahasani din raionul Ștefan Vodă. „Suntem în creștere privind răspândirea acestei epidemii. Ne așteptăm la un vârf al acesteia la mijlocul lunii aprilie, la 10 aprilie, eventual. Trebuie să ne conformăm regimului de restricții”, a mai spus Chicu.

Potrivit premierului, sunt mai multe fețe bisericești contaminate. Este și cazul unui preot din Chișinău care a fost infectat, acesta având mai mulți copii.

 

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Please publish modules in offcanvas position.