Previziuni sumbre: S-ar putea ca 28 de mii de persoane să fie infectate cu Covid-19 în Moldova

01 Aprilie 2020 10:00 797 0 Ultima modificare 01 Aprilie 2020 10:02

Ministerul Sănătății se așteaptă ca 28 de mii de persoane să fie infectate cu Covid-19. Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a făcut declarații în acest sens într-o emisiune televizată.

Ea adăugat că la această cifră a ajuns Organizația Mondială a Sănătății, în urma calculelor efectuate. Potrivit afirmațiilor sale, apogeul infecției în Republica Moldova nu a fost atins. „Punctul culminant încă nu a fost. Acesta va fi atins la mijlocul lunii aprilie”, a precizat Dumbrăveanu.

Întrebată când ar putea cetățenii să iasă din Situația de Urgență, ministra a răspuns că până pe 15 mai, însă nu este sigură sută la sută. „Sper să nu stăm acasă în iunie”.

Viorica Dumbrăveanu a precizat că Republica Moldova va mai fi lovită de un nou val de infectare cu Covid-19. „Un nou val de infectare va veni fi în toamnă. În sezonul rece ne vom confrunta cu noi cazuri de Covid-19”, a precizat ministra.

Conform informațiilor deținute Biroul Național de Statistica, în Republica Moldova sunt doar 12 mii de medici de toate specialitățile. Mii de doctori și asistente medicale au luat calea străinătății din cauza salariilor mici și a condițiilor precare de muncă.

 

 

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Please publish modules in offcanvas position.