Vești bune! 18 persoane din Republica Moldova s-au tratat de Covid-19

31 Martie 2020 10:40 652 0 Ultima modificare 31 Martie 2020 12:20

18 persoane din Republica Moldova s-au tratat de Covid-19. Au fost externați primii doi copii diagnosticați mai devreme cu COVID-19 din Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii. Iar de la Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” au fost externați încă trei adulți. Informația a fost prezentată azi dimineată după ședința Punctului Național Focal. 

„Este o evoluție și considerăm că este și un rezultat impunător, care îi revine în primul rând sistemului de sănătate”, a declarat ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu.

La Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii sunt internați în present 17 copii și șase maturi. Starea lor este de gravitate medie și satisfăcătoare. La Spitalul „Toma Ciorbă” sunt internați 126 de pacienți, dintre care 31 sunt în stare gravă. Evoluții grave înregistrează și 12 pacienți, dintre cei 13 cu COVID-19, internați la Spitalul Clinic Republican.

Pacienți cu noul tip de coronavirus sunt și la Maternitatea nr. 2, la Spitalul Ministerului Sănătății, la Spitalul din Bălți, la Spitalul din Căușeni, dar și la cel din Cahul.

 

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Please publish modules in offcanvas position.