UE oferă 140 de milioane de euro Republicii Moldova și altor state din Parteneriatul Estic în lupta cu COVID-19

31 Martie 2020 08:44 735 0

Comisia Europeană a realocat 140 de milioane de euro pentru acoperirea nevoilor imediate ale Armeniei, Azerbaidjanului, Belarusului, Georgiei, Republicii Moldova și Ucrainei.

Mai mult, Comisia va redirecționa utilizarea instrumentelor deja existente, beneficiind de fonduri de până la 700 milioane de euro, către sprijinirea gestionării impactului socio-economic al crizei coronavirusului.

La cererea țărilor partenere, Comisia Europeană va oferi un răspuns nevoilor imediate prin sprijinirea furnizării de instrumente medicale și echipament personal, cum ar fi ventilatoare, truse de laborator, măști, ochelari de protecție, halate și costume de protecție.

Comisia conlucrează cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și mobilizează 30 de milioane de euro pentru a garanta că aceste materiale necesare sunt cumpărate în comun și distribuite în mod efectiv către sistemele de sănătate din cele șase țări în următoarele săptămâni.

Comisia Europeană a disponibilizat, de asemenea, peste 11,3 milioane de euro ca finanțare nerambursabilă dedicată organizațiilor societății civile.

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Please publish modules in offcanvas position.