Să nu ajungem că nu va avea cine să ne trateze: Aproape jumătate dintre cei infectați cu Covid-19 sunt lucrători din sistemul medical

29 Martie 2020 12:18 893 0 Ultima modificare 29 Martie 2020 12:33

Din cele 32 de cazuri noi confirmate de COVID-19, aproape jumătate sunt lucrători ai sistemului medical. Potrivit datelor oferite de Ministerul Sănătății, printre aceștia se numără și patru angajați ai unui laborator privat.

Mai exact, autoritățile au confirmat infectarea a încă 14 lucrători medicali. Astfel, numărul total al funcționarilor din Sănătate, care s-au infectat cu noul tip de coronavirus, ajunge la 50, scrie agora.md.

Potrivit ultimelor date, sunt 36 de lucrători medicali infectați cu COVID-19, fiind vorba de: nouă medici, 19 felceri/asistente medicale, șapte infirmiere și un șofer. Din numărul total, 12 lucrători medicali erau din cadrul Spitalului Clinic Republican, 16 din cadrul Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, restul – din cadrul instituțiilor medico-sanitare publice municipale și raionale.

Ministerul de resort a anunțat că unul dintre asistenții medicali diagnosticați cu noul Coronavirus a fost tratat și urmează să fie externat.

De menționat că informația privind numărul de lucrători medicali infectați nu a fost enunțată în cadrul briefing-urilor zilnice organizate de autorități, ci doar inclusă într-un comunicat postat pe site-ul Ministerului. Mai mult, până mai ieri, autoritățile refuzau să prezinte informații despre cazurile de infectare cu COVID-19 în rândul lucrătorilor medicali, dând asigurări că medicii dispun de echipamente de protecție și îndemnând jurnaliștii să nu caute senzații.

Întrebarea e dacă sunt ascunse unele informații situația se schimbă, este combătută mai eficient pandemia sau e vorba de altceva? Iar ziariștii, se știe, doar își fac meseria, informează populația despre ceea ce se întâmplă în țară.

 

 

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Please publish modules in offcanvas position.