Pentru cine bat clopotele? Bisericile vor manifesta solidaritate cu lupta contra Covid-19

24 Martie 2020 13:52 575 0

De la declanșarea crizei legate de noul virus Covid-19, unii preoți au fost criticați în mass-media că își continuă slujbele la biserică, unde se adună multă lume, nu este păstrată distanța de precauție, iar enoriașii care se împărtășesc iau din aceeași linguriță.

Premierul Ion Chicu a declarat, luni, la un briefing, că în 375 din peste o mie de biserici monitorizate duminică slujbele s-au oficiat în interior, contrar recomandărilor autorităților pentru prevenirea răspândirii virului de tip nou Covid-19.

Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, s-a adresat turmei pe care o păstorește, îndemnându-i pe credincioși la rugăciune pentru cei afectați de coronavirus, pentru personalul medical din sistemul sanitar și pentru toți cei care se luptă pentru împiedicarea extinderii acestei epidemii. ÎPS a rânduit ca, în această perioadă, în toate lăcașurile de cult din cuprinsul Bisericii Ortodoxe din Moldova, toate clopotele să bată începând cu ora 12.00, timp de trei minute.

„Trăim clipe deloc ușoare. Întreaga lume este alarmată de răspândirea virusului Covid-19. Și în țara noastră numărul celor contaminați este în continuă creștere. Pentru a învinge încercările la care suntem supuși, dar și pentru a înainta duhovnicește spre sărbătoarea Sfintelor Paști”, scrie site-ul mitropolia.md.

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Please publish modules in offcanvas position.