VIDEO Panică la Sângerei. Trei cazuri confirmate de Covid-19. 96 de persoane sunt supravegheate

20 Martie 2020 14:00 17326 0 Ultima modificare 22 Martie 2020 10:07

Am publicat o informație despre primul caz de Covid-19 înregistrat în raionul Sângerei. Mulți locuitori ai acestei localități au postat zeci de mesaje de nemulțumire, fiind deranjați de titlul „Coronavirus atacă Sângereiul”.

Dar au fost și dintre cei care i-au sfătuit să ia mai bine măsuri de prevenire, decât să critice. Urmărind live ședința Comisiei pentru situații excepționale, am aflat că ieri seara la Sângerei a fost SMURD-ul și a transportat la Chișinău două persoane, din aceeași familie. Sunt deja trei cazuri înregistrate. Acești doi soți au fost la ziua de naștere a primei persoane la care s-a confirmat Covid-19.

Mai grav este că persoanele date nu au stat izolate, ci au umblat prin magazine, farmacii, s-au întâlnit cu rudele.

Consiliul orășenesc Sângerei, întrunit în ședință în regim de urgență, a votat decizia de a institui stare de urgență specială, din ziua de 20 martie, de la ora 22.00. Începând cu această oră, sunt verificate toate persoanele care intră sau ies din Sângerei. Unii, iresponsabili în acțiunile lor, credeau că Covid-19 e o glumă și nu îi privește. Uite că de acum ne privește pe toți, cei care avem rude, prieteni acolo, nu numai pe autoritățile de resort...

Sângereiul este în carantină. Dar se vede că și acest pericol a împărțit în două tabere autoritățile din Sângerei. Primarul a fost dur criticat de președintele raionului care consideră că măsurile luate sunt prea drastice și că acesta ar fi încălcat legea.

Edilul-șef al orașului, Arcadie Covaliov, e sigur că deciziile sale sunt corecte și în conformitate cu legea. 

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Please publish modules in offcanvas position.