Mihai Burciu

Mihai Burciu

România va oferi Republicii Moldova asistență financiară foarte atent evaluată și condiționată pentru susținerea parcursului european. Declarația îi aparțiene Excelenței Sale, ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, făcută în cadrul emsiunii FORUM de la postul de radio Vocea Basarabiei.

Referindu-se la proiectul gazoductului Iași-Chișinău, domnia sa a dat asigurări că liniar gazoductul va fi finisat în luna aprilie, anul viitor. Spre finele lui 2020 gazoductul va intra în funcțiune deplină.

Ambasadorul a insistat asupra relațiilor directe dintre administrațiile publice locale ale ambilor țări. Pentru aceasta este nevoie doar de înfrățirea unităților administrative locale.

La nivel de guvern, a reiterat Excelența Sa, sunt prevăzute proiecte mari cum ar fi renovarea Liceului „Mihai Eminescu” din Comrat, a grădinițelor și diverse proiecte ce țin de infrastructură.

Fiind întrebat de ce actualul guvern român a desființat Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, domnul ambasador a menționat că Republica Moldova nu va fi afectată în niciun fel de această decizie, dimpotrivă, va fi un creat un departament special pentru relații cu Republica Moldova, subordonat direct primului ministru.

Interviul integral poate fi ascultat AICI!

Pagina 1 din 459
© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Please publish modules in offcanvas position.