Vocea Basarabiei

Vocea Basarabiei

O autocisternă încărcată cu sodă caustică s-a răsturnat, vineri seara, la ieşirea din municipiul Huşi, judeţul Vaslui.

Autocisterna, înmatriculată în Republica Moldova, era condusă de un cetăţean moldovean în vârstă de 49 de ani, care a fost transportat la spital.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, conducătorul auto rămăsese încarcerat. El a fost transportat la Spitalul municipal „Dimitrie Castroian” din Huşi, fiind stabil hemodinamic şi conştient.

„Evenimentul a avut loc într-o curbă la dreapta semnalizată corespunzător, autocisterna răsturnându-se în partea stângă a direcţiei de deplasare. Conducătorul auto a fost transportat la spitalul Huşi”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghiţă, citat de Agerpres în pagina electronică.

A fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

 

Guvernul elveţian a anunţat vineri că nu va introduce un regim de vize pentru cetăţenii britanici după ieşirea Marii Britanii din Blocul comunitar, chiar dacă nu se va ajunge la un acord privind Brexit, informează Reuters. 

Decizia a fost luată vineri de către Consiliul Federal şi va intra în vigoare din momentul în care acordul european privind libera circulaţie va înceta să mai producă efecte în Marea Britanie.

"În schimb, Marea Britanie a confirmat că cetăţenii elveţieni nu vor avea nevoie de viză după ce regatul părăseşte Uniunea Europeană", a adăugat Consiliul într-un comunicat.

La sfârşitul lui 2018, aproximativ 43.000 de britanici trăiau în Elveţia.

 Liderii statelor membre din Uniunea Europeană au stabilit joi un plan în două părţi privind ieşirea Marii Britanii din Blocul comunitar. Potrivit textului final al înţelegerii, UE este de acord să amâne procesul privind Brexit până pe 22 mai, cu condiţia ca Theresa May să convingă Parlamentul britanic să îi aprobe acordul săptămâna viitoare.
 

Reţeaua teroristă Stat Islamic nu mai ocupă nicio zonă din Siria, a anunţat vineri un purtător de cuvânt al Preşedinţiei Statelor Unite, citat de agenţia de presă Reuters. 

"Reţeaua teroristă Stat Islamic a fost eliminată sută la sută", a declarat vineri Sarah Sanders, purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

Preşedintele Donald Trump a fost înştiinţat de victoria din Siria de Patrick Shanahan, secretarul interimar al Apărării, a precizat Sarah Sanders.

Donald Trump anunţa miercuri iminenţa eliberării zonelor din Siria ocupate de organizaţia teroristă sunnită. "Teritoriul ocupat de reţeaua teroristă Stat Islamic este o mică pată pe hărţi şi va fi eliberat(...)", a afirmat Donald Trump. Liderul de la Casa Albă a precizat că Statele Unite vor menţine 400 de militari în Siria, dintre care 200 vor fi staţionaţi în apropierea frontierei cu Israelul. Donald Trump îşi atrăsese critici dure după ce anunţase retragerea trupelor americane din Siria şi reducerea efectivelor militare din Afganistan.

 

 

 

 

 

 

 

sursa: mediafax.ro

Pagina 1 din 204
© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Please publish modules in offcanvas position.