Vocea Basarabiei

Vocea Basarabiei

Astăzi avem ultima zi cu lapoviță, iar în următoarele 24 de ore vremea se va schimba simțitor. În weekend, în cea mai mare parte a țării vom avea parte de vreme însorită și temperaturi de până la 13 grade.

La Briceni cerul va fi noros, iar maxima termică crește până la șapte grade. 8 grade Celsius vor fi la Bălți, iar la Soroca și Orhei cu un grad mai puțin.

În sudul țării soarele își face loc printre nori și maximele vor fi la fel de generoase. 7 grade Celsius vor fi la Cahul, Comrat și la Leova. Aceeași maximă este prognozată și la Tiraspol, unde sunt posibile și averse.

În capitală vremea va fi posomorâtă și ar putea cădea ploi slabe. Temperatura aerului pe timp de zi va fi de 7 grade. Noaptea mercurul va indica 0 grade.

Și în țările vecine vremea va fi frumoasă cu temperaturi ridicate. Bucureștenii vor avea parte de maxime de 8 grade. Aceeași temperatură se va înregistra și Iași, însă aici cerul va fi acoperit de nori.

Vreme posomorâtă va fi și la Kiev, iar mercurul din termometre va indica 4 grade. În schimb, în capitala Italiei soarele va străluci din plin, iar temperatura aerului va urca până la 12 grade Celsius. La Atena revin ploile, iar maximele vor fi de 9 grade.

La Bruxelles cerul va fi senin iar maxima termică va ajunge la 12 grade Celsius. Mult soare și 16 grade Celsius vor fi și în capitala Spaniei. La Parismercurul din termometre va ajunge la 12 grade.

Tot 12 grade vor fi și la Berlin. La Londra cerul va fi acoperit de nori iar termometrele vor indica 14 grade Celsius.

Operațiunea de eliberare a celor doi cetățeni moldoveni ținuți ostatici în Afganistan ține strict de competența serviciilor speciale. Afirmațiile aparțin lui Alexandru Popescu, colonel în rezervă al SIS, care a precizat că implicarea politicului nu face decât să compromită imaginea Republicii Moldova. Într-un interviu pentru agenția Moldpres, acesta a menționat că președintele țării, în calitate de conducător suprem al forțelor armate, este în drept să solicite responsabililor acțiuni și să pună sarcini, dar nicidecum să se implice nemijlocit în asemenea activități. 

Fostul şef adjunct al Inspectoratului General de Carabinieri din cadrul MAI, suspectat că i-ar fi propus bani unui minor pentru a-i presa servicii sexuale, a fost arestat pentru 30 de zile. Potrivit avocaților săi, acesta pledează nevinovat.

Locotent-colonelul Mihail Bejan i-ar fi dat întâlnire minorului într-o pădure din Chişinău, unde i-ar fi cerut să-i presteze servicii sexuale în schimbul a 50 de euro. Mama adolescentului a alertat poliţia şi bănuitul a fost prins în flagrant delict. La scurt timp după reținere, acesta a fost însă eliberat. În trecut, Bejan a ocupat funcţia de şef adjunct al detaşamentului cu destinaţie specială ALFA din cadrul SIS.

Un vehicul aeroportuar a lovit avionul premierului israelian, Benjamin Netanyahu, pe aeroportul din Varşovia, provocând explozia unei anvelope a trenului de aterizare, informează site-ul IsraelNationalNews.com.

Benjamin Netanyahu s-a aflat în Polonia pentru a participa la Summitul de la Varşovia pe tema situaţiei din Orientul Mijlociu.

Înaintea decolării de pe Aeroportul din Varşovia, în cursul nopţii de joi spre vineri, un vehicul aeroportuar de tractare a lovit avionul companiei israeliene El Al care urma să îl transporte pe Benjamin Netanyahu. O anvelopă a trenului de aterizare a explodat în urma impactului.

Experţii companiei El Al au stabilit că daunele erau majore, astfel că un alt avion a fost trimis pentru a-l prelua pe premierul Israelului.

Locuitorii unui oraş rusesc din Arhipelagul Novaia Zemlea din Arctica urmează să primească protecţie militară pentru a se apăra de un aflux de urşi polari înfometaţi, au anunţat vineri autorităţile, potrivit DPA.

Oraşul Belushia Guba a implementat un ''regim pentru situaţii de urgenţă'' în ultima săptămână, în contextul în care 50 de urşi polari au intrat în zone rezidenţiale, a precizat administraţia locală.

"Este imposibil să fugi de un urs polar!", a precizat administraţia într-un comunicat.

"Din cauza unui deficit de mâncare, urşii polari îşi îndreaptă atenţia asupra oricărei surse potenţiale de hrană, inclusiv oameni", se mai arată în comunicat.

Conform unor relatări media, întinderile de gheaţă care în mod tradiţional oferă teren de vânătoare natural pentru urşi s-au diminuat din cauza unor temperaturi relativ mai mari.

Armata a precizat în publicaţia sa oficială, Steaua Roşie, că îi va apăra pe localnici împotriva urşilor cu ''comportament agresiv'' în contextul în care sunt implementate măsuri pentru a preveni viitoare inundaţii.

În locul gropii de gunoi în aer liber din apropierea oraşului ar urma să se instaleze un cuptor de incinerare a deşeurilor în următorii doi ani pentru a nu mai atrage urşii în căutare de mâncare.

Însă există speranţă, a precizat armata, în ciuda unei creşteri semnificative a numărului urşilor în zonă în ultimele două săptămâni.

Şi asta pentru că s-a format un strat de gheaţă pe fondul recentelor scăderi de temperatură. Astfel că noua gheaţă ar putea atrage atenţia urşilor spre prada lor naturală - focile, a precizat armata. 

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa a descoperit aproximativ 2.400 pachete cu ţigări ce urmau a fi introduse ilegal în țară, ascunse sub scările care urcă la etajul superior al unui autocar, care efectua o cursă ocazională R. Moldova-Italia.

În ziua de 14 februarie a.c., în jurul orei 09.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, A.I., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 39 de ani, conducând un autocar cursă ocazională R. Moldova-Italia, înmatriculat în R. Moldova.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra autovehiculului și persoanei, ocazie cu care, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră și lucrători vamali a descoperit ascunse sub scările care urcă la etajul superior al autocarului, mascate prin aplicarea unui panou, cantitatea de 2.388 pachete ţigări (47.760 ţigarete), de diferite mărci, de proveniență duty-free.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigărilor în valoare totală de 10.745 lei și sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 10.000 lei.

Pagina 1 din 460
© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Please publish modules in offcanvas position.