VOCEA CARE NE UNEȘTE

CMC interzice utilizarea toponimicului Chișinău în denumirea Radio Chișinău. Reacția postului

Administrația și angajații postului Radio Chișinău își declară regretul și dezamăgirea profundă față de decizia Consiliului municipal Chișinău care a respins  dreptul de a utilizare a toponimicului Chișinău în denumirea acestui post de radio. Într-un comunicat de presă, salariații postului de radio atenționează că Radio Chișinău, pe tot parcursul celor zece ani de emisie, a fost un partener loial și onest al tuturor cetățenilor Republicii Moldova, precum și al autorităților centrale și locale antrenate în procesul de modernizare a țării și de integrare a acesteia în Uniunea Europeană, transmite IPN.

„Societatea ce operează frecvențele postului, în calitate de contribuabil, a plătit în decursul celor zece ani absolut toate taxele datorate bugetului de stat și local, întocmai și la timp. Angajații societății au beneficiat de toate drepturile prevăzute de legile în vigoare, acestora fiindu-le create cele mai bune condiții pentru a-și desfășura activitatea, într-un mediu cât mai bun și mai prietenos cu putință”, se menționează în comunicat.

Angajații Radio Chișinău susțin că au cel mai profund respect față de ascultătorii postului de radio, pe care îi dorește să fie informați doar cu știri reale și complete. „Astfel, administrația societății, anterior postării acestui comunicat, a contactat autoritățile locale, solicitând explicații și primirea din partea Consiliului municipal Chișinău, a actului aministrativ final, act pe care nu l-am primit nici până în acest moment. În spiritul onestității și al transprenței cu care ne-am obișnuit ascultătorii, vom posta pe site-ul nostru înregistrarea audio/video a ședinței publice a Consiliului municial Chișinău”, se arată în comunicat.

În opinia angajaților acestui post de radio, lipsa oricărei reacții din partea Primăriei la solicitările lor îi face să creadă că votul consilierilor municipali care au respins proiectul de decizie rezidă din necunoașterea obiectului de activitate al unui post de radio și posibila confuzie între o societate care comercializează bunuri cu brandul Chișinău și o societate ce operează un post de radio ce difuzează informatii, cultură și divertisment. „În acest sens, așteptăm încrezători, dar fără a neglija nicio posibilitate legală de intervenție, o eventuală reconsiderare a poziției și votului Consiliului municipal Chișinău”, se specifică în comunicat.

Salariații postului Radio Chișinău își asigură radioascultătorii că administrația societății ce operează frecvențele postului va depune toate eforturile și va întreprinde absolut toate măsurile legale ce se impun pentru salvgardarea acestui brand și a acestui post de radio iubit de ei. „Indiferent de rezultatul demersurilor, indiferent de numele pe care îl vom purta în viitor, calitatea programelor noastre nu va avea de suferit, emisia postului nostru nu se va întrerupe, iar mesajele noastre vor fi aceleași și pe viitor. Cele ale unui post Radio România!”, se mai menționează în comunicatul de presă al Radio Chișinău.

Radio Chișinău, parte componentă a Radio România, este un post a cărui emisie a fost inaugurată la 1 decembrie 2011, fiind succesorul de drept al primului post de radio regional al Radio România, deschis la Chișinău în 1939 – Radio Basarabia.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

cele mai populare