VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

China a aprobat spray-ul nazal anti-COVID

China a aprobat un tratament anti-COVID care se inhalează. Sub forma unui spray nazal, tratamentul – produs de CanSino – are ingrediente similare celui care se injectează. Studiile arată că este eficient ca „booster”, adică oferă o protecție suplimentară după primele doze injectabile.

Administrația Națională a Produselor Medicale din China a acordat aprobarea companiei CanSino pentru ca vaccinul său de inhalat să fie utilizat ca doză de rapel.

Fabricat de laboratoarele CanSino Biologics, are ingrediente similare cu soluția de injectat, folosind un adenovirus inofensiv ca purtător pentru codul genetic care învață organismul să lupte împotriva COVID.

Cu ajutorul unui nebulizator lichidul este transformat într-un aerosol. Inhalat ca o ceață fină, Convidecia Air poate oferi o protecție bună după o singură aplicare, spun producătorii.

Alte echipe de oameni de știință – inclusiv din Marea Britanie și Statele Unite – au analizat vaccinurile sub formă de spray nazal. Oamenii de știință spun că acestea pot oferi o imunitate suplimentară în mucoasa nasului și a căilor respiratorii superioare, pe unde Covid intră de obicei în organism – notează BBC.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.