VOCEA CARE NE UNEȘTE

Autoritățile îndeamnă populația să poarte masca de protecție și să respecte distanța fizică

Autoritățile îndeamnă populația să poarte mască de protecție și să respecte distanța fizică în spațiile închise. Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică vine cu o recomandare in acest sens, în contextul creșterii cazurilor de COVID-19 în ultimele săptămâni, transmite IPN.

Potrivit Comisiei, planul național de pregătire și răspuns la infecția cu coronavirus de tip nou va fi actualizat în conformitate cu evoluția situației epidemiologice.De asemenea, au fost  adoptate recomandări privind purtarea măștilor de protecție în instituțiile medico-sanitare publice și private, transportul public, centre comerciale, magazine alimentare și non-alimentare.

Totodata, se recomandă respectarea distanței fizice între persoane de minim un metru, respectarea regulilor de igienă a mâinilor și igienă respiratorie, dar și respectarea a regimului de autoizolare de către persoanele infectate.

Potrivit datelor prezentate de Ministerul Sănătății, în perioada 18-27 iulie, în Republica Moldova au fost înregistrate aproape 6000 de cazuri de infectare cu virusul COVID-19, cu o creștere cu 72,7% ,comparativ cu săptămâna precedentă.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

cele mai populare