VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

AUDIO / Veaceslav Filimon: Scopul activităţii comunităţii „Șezătoarea Basarabia” este de a recupera tradiția autenticității și originalității costumului popular din Basarabia

Biblioteca Centrală, filiala Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu” invită, aproape în fiecare zi de miercuri, la ora 15:00, în cadrul serviciului EtnoBiblioteca, coordonat de către Olesea Enachi și Veaceslav Filimon, la o șezătoare, unde doritorii de învăța arta coaserii cămășii tradiționale românești pot afla mai multe informaţii, inclusiv pot da startul coaserii unei cămăşi tradiţionale care să vă reprezinte.

La şezătoarea din 28 septembrie un fost şi eu. L-am întrebat pe Veaceslav Filimon, unul dintre coordonatorii acestei şezători, lector universitar, ţesător, care este misiunea acestei activităţi.

Femeile prezente la activitate au menţionat că venirea la şezătoare este o modalitate de petrecere a timpului liber, de a comunica cu alte femei, interesate de păstrarea valorilor tradiţionale, dar şi ghidate de faptul că, fiind românce, ar trebui să aibă cel puțin o ie românească în garderobă.

Scopul activităţii comunităţii „Șezătoarea Basarabia” este de a recupera tradiția autenticității și originalității costumului popular al românilor din Republica Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.