VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

AUDIO / Silvia Zagoreanu: Este normal să avem politici care să pună în valoare patrimoniul cultural

Interpreta de muzică populară, Silvia Zagoreanu, directoarea Centrului Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial, a vorbit duminică, 22 ianuarie, în cadrul emisiunii Iarba verde de acasă, despre cum a fost anul 2022, ce planuri a trasat pentru 2023, despre evoluțiile din domeniul muzicii populare și obiectivele activității sale la CNCPPCI.

„La compartimentul privind promovarea folclorului și a tradiției, în general a patrimoniului cultural, este normal să avem anumite politici culturale care să pună în valoare acest patrimoniu. De altfel, vom rămâne cu nimic.

Dacă acum observăm că se dă atenție unor lucruri, la nivel mondial, la ceea ce înseamnă cultură tradițională,  iar unele popoare regretă că au pierdut din cultura lor, iată că și noi suntem pe calea asta”, a spus Silvia Zagoreanu.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.