VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

AUDIO/Petru Macovei: Este important să insistăm ca bruscarea și amenințarea jurnaliștilor să aibă o încadrare juridică și să fie aplicate sancțiuni

În emisiunea de astăzi vă propun să vorbim despre amenințările la securitatea jurnaliștilor care activează în spațiul nostru informațional și implementarea unui program de asistență pentru mass-media în domeniul securității de către Asociația Presei Independente din Republica Moldova în parteneriat cu Deutsche Welle Akademie din Germania.

Pentru a cunoaște mai mult despre acest proiect important și situația legată de securitatea jurnaliștilor din Republica Moldova am invitat în studioul nostru pe domnul Petru Macovei, director executiv al Asociația Presei Independente din Republica Moldova.

Petru Macovei: În situația, când un om simplu vede că un politician bădăran se comportă urât cu un jurnalist, îl bruscheaza sau îi trage microfonul din mână, sau îl lovește, cu siguranța oamenii o să repete aceste exemple proaste. De aceea, este important să insistăm ca fiecare caz de felul acesta să aibă o încadrare juridică și să fie aplicate sancțiuni

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.