VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

AUDIO/ Natalia Decuș: Un muzeu este oglinda țării, dacă este mai mic, este oglinda regiunii sau a orașului

Invitată a emisiunii Vocea Diasporei este Natalia Decuș, locuitoare satului Țipova din rionul Rezina, care recent s-a întors din Italia. Natalia mulți ani a activitat la Rezervația naturală Țipova – Saharna, o filială a Muzeului de Etnografie și Istorie Naturală din Chișinău. Vorbim cu Natalia prin legătură telefonică despre muzeele sub cerul liber, experiența europeană în acest domeniu, și perspectivele turismului rural în Republica Moldova.

Autor

  • Romeo Cemîrtan

    Realizatorul și moderatorul emisiunilor „Vocea Diasporei” și „Fake News”. A făcut studii superioare la Iași. Revenind în țară, a activat în diferite domenii umanitare, mass-media, educație și cultură. Are experiență în domeniul muzeografic, promovarea valorilor culturale tradiționale și a celor spirituale și este autorul a multiple cercetări științifice legate de istoria Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.