VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

AUDIO/ Marcela Vuicu: Este păcat că se pierde sămânța de folclor

Interpreta de muzică populară Marcela Vuicu, fiind invitată duminică, 1 ianuarie, la emisiunea Iarba verde de acasă, a spus că pentru anul 2023 și-a făcut planuri mari în privința reveniri sale în scenă, după ce a avut o pauză de aproape doi ani în cariera de interpretă.

„Mi-am făcut niște texte, mi-am așezat gândurile pe foaie în această pauză pe care am avut-o, și în 2023 le voi cânta. Este ceva nou pentru mine și sper să-mi reușească. Ultimele două piese pe care le-am realizat, textele îmi aparțin. Le-am consultat cu specialiștii care au apreciat ceea ce am scris și cred că am pășit cu dreptul în acest domeniu”, a spus Marcela Vuicu.

Marcela Vuicu a mai spus că la crearea noilor texte a ținut să respecte cu mare strictețe regulile folclorului, nu s-a îndepărtat de autenticitate. „Cumva este păcat că se pierde sămânța de folclor. Chiar dacă se apelează la alte genuri, la alte stiluri muzicale, nu trebuie să uităm rădăcinile, nu trebuie să uităm de unde am pornit, acel folclor, care poate este mai simplu, dar de acolo ni se trag rădăcinile și ne diferențiem ca popor ca neam”, a mai afirmat interpreta.

Autor

  • Maria Procopciuc

    A activat în calitate de reporter la Agenția de știri Info Prim Neo, astăzi Agenția de presă IPN. Din 2017 și până în prezent moderează emisiunile „Iarba verde de acasă”, „Pulsul Basarabiei”, „Doină, dor și omenie”, emisiuni cu tentă socială, culturală, muzicală.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.