VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

AUDIO / Ion Arabadji: Ceea ce încearcă astăzi unele colective de dansuri, să stilizeze dansul popular, nu este bine

Coregraful și conducătorul artistic al ansamblurilor de dansuri populare Nufărul și Izvorașul, din orașul Cahul, Ion Arabadji, a fost duminică, 21 mai, invitatul emisiunii Iarba verde de acasă.

Ion Arabadji a declarat că anume regiunea de sud a țării a dăruit țării mari maeștri ai dansului. „Ca la sud nu se mai
dansează nicăieri și acest lucru se datorează faptului că am păstrat și păstrăm autenticitatea dansului popular. Ceea ce încearcă astăzi unele colective de dansuri, să stilizeze dansul popular, nu este bine. Trebuie să menținem cultura dansului popular pe care am moștenit-o și este păcat să pierdem autenticitatea acestor dansuri”, a declarat Ion Arabadji.

În opinia coregrafului, dansul popular nu va pieri niciodată, pentru că dansul popular este cartea de
vizită a Republicii Moldova, iar moldovenii iubesc să danseze.

Autor

  • Maria Procopciuc

    A activat în calitate de reporter la Agenția de știri Info Prim Neo, astăzi Agenția de presă IPN. Din 2017 și până în prezent moderează emisiunile „Iarba verde de acasă”, „Pulsul Basarabiei”, „Doină, dor și omenie”, emisiuni cu tentă socială, culturală, muzicală.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.