VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

AUDIO / Gheorghe Şova: Republica Moldova are un patrimoniu muzical instrumental bogat, care ne reprezintă   

         

Gheorghe Sova, preşedintele Asociației Obșteşti „Alianța între generații” din orașul Fălești, a vorbit dumunică, 25 septembrie, în cadrul emisiunii „Iarba verde de acasă” despre proiectului cultural naţional „Instrumente muzicale populare vechi”.  El a spus că proiectul are ca scop să descopere muzicanți instrumentiști din Republica Moldova, inclusiv în stânga Nistrului, în cadrul unor expediții folclorice.

„ În cadrul proiectului vom realiza o cartografiere a instrumentiștilor care cântă la cele mai vechi instrumente muzicale populare. De asemenea, vom merge la meșteri populari care confecționează instrumente populare sau la persoane ce dețin importante colecții de instrumente muzicale populare”, a spus Gheorghe Şova.

În opinia lui Gheorghe Şova, suntem responsabili de păstrarea acestui tip de patrimoniu cultural imaterial și transmiterea lui către generația tânără. „Republica Moldova are un patrimoniu muzical instrumental bogat, care reprezintă neamul între popoarele lumii”, a conchis el.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.