VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

AUDIO/ Anatol Latîşev: Trebuie să cânţi ceea ce trăieşte omul de la ţară, atunci nu degeaba manânci pâinea neamului

Cântecul popular se numeşte aşa deoarece este pentru popor. Cântecul trebuie să aibă sens, să pătrundă în inima omului. În trei, patru catrene trebuie să spui viaţa unui om, a poporului, chiar şi a unei naţiuni. Este o mică carte într-un cântec, consideră interpretul de muzică populară, Anatol Latîşev, care a fost duminică, 27 noiembrie, invitatul emisiunii „Iarba verde de acasă”.

Trebuie să cânţi ceea ce trăieşte omul nostru de la ţară. Atunci nu degeaba mănânci pâinea neamului, a poporului. Trebuie să transmiţi lumii, oamenilor, durerea lor, bucuria lor. Aceasta este baza care nu se schimbă niciodată. Cântecul popular este inima şi sufletul poporului”, a declarat interpretul.

Autor

  • Maria Procopciuc

    A activat în calitate de reporter la Agenția de știri Info Prim Neo, astăzi Agenția de presă IPN. Din 2017 și până în prezent moderează emisiunile „Iarba verde de acasă”, „Pulsul Basarabiei”, „Doină, dor și omenie”, emisiuni cu tentă socială, culturală, muzicală.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.