VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

AUDIO/ Alina Mocanu: Am prins gustul cântecelor populare realizate cu orchestra

Interpreta de muzică populară Alina Mocanu a fost duminică, 26 martie, invitata emisiunii Iarba verde de acasă. Dânsa a spus ascultătorilor că a prins gustul cântecelor realizate cu orchestra, având deja trei astfel de cântece, dar nu uită de cântecul folcloric, care este rădăcina neamului nostru, și despre care a învățat enorm de multe lucruri fiind studentă la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice.

„Cu siguranță m-am îndepărtat de cântecul folcloric. Orchestra sună altfel decât taraful cu care lucrăm atunci când facem un cântec folcloric. Dar nu spun că nu îmi place muzica folclorică, ea are farmecul ei. De acolo am pornit cu toții și cântecul folcloric ne reprezintă”, a spus interpreta.

Autor

  • Maria Procopciuc

    A activat în calitate de reporter la Agenția de știri Info Prim Neo, astăzi Agenția de presă IPN. Din 2017 și până în prezent moderează emisiunile „Iarba verde de acasă”, „Pulsul Basarabiei”, „Doină, dor și omenie”, emisiuni cu tentă socială, culturală, muzicală.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.