VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

VIDEO/ Polițiștii de frontieră, instruiți să piloteze drone

11 angajați ai Poliției de Frontieră au studiat, săptămâna trecută, capacitățile tehnice și lucrul propriu-zis cu aparatele de zbor fără pilot. În cadrul activităților de instruire a fost utilizat unul din cele cinci sisteme UAV livrate instituției de Republica Federală Germană. 

Trainerii din cadrul companiei producătoare au învățat polițiștii de frontieră despre tehnologia și arhitectura dronelor, configurarea dispozitivului de urmărire, procedurile de calibrare, planificare și navigare a punctelor de referință, verificarea sarcinii și a traiectoriei de zbor, precum și modalitatea de partajare a datelor. 

Activitățile de instruire au avut loc nemijlocit în teren, la frontieră, fiind utilizat unul din cele cinci sisteme UAV care sunt livrate instituției în cadrul proiectui de asistență din partea Republicii Federale Germane. Este de menționat că pe acest proiect, în dotarea Poliției de Frontieră au intrat echipamente speciale de control al autenticității documentelor, automobile, camere termale.

Totodată, etapa finală a cursul, unde cei 11 polițiști de frontieră vor fi certificați în pilotarea dronelor, este planificată pentru luna decembrie a anului curent. 

Potrivit Poliției de Fraontieră, o prioritate în activitatea de securitate a frontierei de stat este dezvoltarea și modernizarea capacităților de control și supraveghere. Utilizarea dronelor în misiuni permite instituției să-și eficientizeze procesele, dar și să sporească capacitatea de intervenție și reacție.

Totodată, oferă o acoperire mai bună a sectoarelor vulnerabile la frontieră și asigură o planificare mai rațională a resurselor umane, care în final vor genera un randament mai înalt și o contribuție esențială la detectarea ilegalităților transfrontaliere.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.