VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Vicepreședinta Partidului „ȘOR”, Marina Tauber rămâne în arest la domiciliu pentru încă 20 de zile

Vicepreședinta Partidului Politic „ȘOR”, deputata Marina Tauber, rămâne în arest la domiciliu. Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au admis miercuri, 23 noiembrie, recursul procurorilor anticorupție și au prelungit cu încă 20 de zile mandatul de arestare emis pe numele deputatei.

Potrivit deputatei Tauber, „decizia judecătorilor a fost una așteptată, întrucât actuala guvernare nu vrea ca ea să participe la protestele antiguvernamentale, ca să nu mobilizeze mai mulți oameni nemulțumiți”.

În noiembrie, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a decis ca deputata Marina Tauber să rămână în arest la domiciliu, respingând astfel solicitarea avocaților de a o elibera. Detalii aici

Pe 25 octombrie, deputata Marina Tauber, a fost plasată în arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile. Atunci, colegiul Penal al Curții de Apel Chișinău a admis recursul declarat de procurori împotriva încheierii de înlocuire a măsurii preventive aplicate în privința deputatei partidului „ȘOR” Marina Tauber.

În iulie 2022, vicepreședinta Partidului Politic „ȘOR”, deputata Marina Tauber, rămasă fără imunitate parlamentară, a fost reținută pentru 72 de ore, după ce ofițerii CNA și procurorii anticorupție au efectuat percheziții în biroul de la Parlament al parlamentarei.

Marina Tauber, vizată în două cauze penale pornite pe faptul „acceptării cu bună știință a finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat” și „falsificarea raportului privind gestiunea financiară a formațiunii”, a rămas fără imunitate parlamentară, pe 21 iulie, după ce Parlamentul a aprobat cele două cereri ale procurorului general interimar, Dumitru Robu.

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.