VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

USM a obținut un grant în valoare de peste două milioane de euro în cadrul proiectului „Învățământului superior din Moldova”

Universitatea de Stat din Moldova a obținut un grant în valoare de 2.081.095 mln de euro în scopul implementării subproiectelor de dezvoltare în cadrul proiectului „Învățământul superior din Moldova”, finanțat de Banca Mondială (BM).

Asftel, USM urmează să implementeze următoarele trei subproiecte:

I. Valorificarea parteneriatului consolidat școală-universitatea „Clustereducațional” în formarea cadrelor didactice;

II. Centrul de inovații în tehnologii ale informației și comunicațiilor;

III. Resurse modernizate pentru programele de studii ale tehnologiilor chimice, farmaceutice și cosmetice.

La evenimentul lansării proiectelor beneficiare de granturi au participat: Prim-ministrul țării, Natalia Gavriliță, Ministrul Educației și Cercetării (MEC), Anatolie Topală, rectorul USM, Igor Șarov, precum și reprezentanții instituțiilor de învățământ superior și profesional-tehnic din Republica Moldova.

Rectorul Igor Șarov a salutat implicarea autorilor proiectului, echipei MEC, BM, experților și tuturor celor care au contribuit la lansarea acestui important și valoros proiect.

Ca urmare a implementării proiectelor, USM estimează o creștere esențială a calității studiilor pe domeniul TIC, care va fi obținută prin îmbunătățirea prin modernizarea și inovarea infrastructurii universitare, prin formările cadrelor didactice și a creării unui mediu de instruire dezvoltat pentru studenții USM.

Proiectul „Învățământul Superior din Moldova” este finanțat de Banca Mondială și implementat de Ministerul Educației Cercetării, în perioada 2020-2025.

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.