VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Ucraina a oprit livrarea de petrol rusesc spre Ungaria. Orban a convocat Consiliul de Securitate

Ucraina a suspendat pomparea petrolului prin conducta Drujba în direcția Ungariei, scrie agenția rusă RIA Novosti, care îl citează pe Igor Demin, purtătorul de cuvânt al companiei Transneft. Premierul Viktor Orban a convocat Consiliul de Securitate.

Potrivit companiei, pomparea petrolului prin conducta Drujba în direcția Ungaria a fost suspendată din cauza unor avarii la rețeaua de electricitate din Ucraina, cel mai probabil provocate de bombardamentele rusești de marți.

Compania maghiară de petrol și gaze MOL a declarat că monitorizează îndeaproape situația de pe conductă și analizează posibilitatea reluării livrărilor. Compania a mai menționat că rezervele strategice de petrol din țară sunt suficiente pentru a asigura funcționarea neîntreruptă a rafinăriilor în perioada de tranziție până la repararea avariei.

La rândul său, postul de televiziune M1 a precizat că rezervele de petrol ar fi suficiente pentru trei luni.

Conducta de petrol Drujba este cea mai lungă din lume, lungimea sa este de aproximativ patru mii de kilometri. Are originea în regiunea Samara, trece prin Briansk și apoi se ramifică în două secțiuni: cea de nord - prin teritoriul Belarus, Polonia și Germania, cea de sud - prin Ucraina, Republica Cehă, Slovacia și Ungaria.

Premierul maghiar Viktor Orban a convocat o ședință a Consiliului de Securitate marți seara, din cauza întreruperii aprovizionării cu petrol și a loviturii cu rachete din Polonia, a declarat Bertalan Havasi, șeful de presă al prim-ministrului, potrivit presei maghiare.

Înainte de întâlnire, ministrul Apărării Kristóf Szalay-Bobrovniczky a avut o consultare telefonică cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.