VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Sistemul de sănătate din R. Moldova va beneficia de susținere financiară în perioada 2023-2027 în cadrul Programului „UE pentru sănătate”

Domeniul sănătății din Republica Moldova va continua să beneficieze de susținere financiară din partea UE și în perioada 2023-2027. Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat avizul consultativ, în ședința de astăzi, pentru inițierea negocierilor și semnarea Acordului dintre țara noastră și Uniunea Europeană privind asocierea Republicii Moldova la programul „UE pentru sănătate”.

Noul Program „UE pentru sănătate” va asigura continuitatea celui de al treilea Program UE de Acțiune în domeniul sănătății, din perioada 2014 – 2020. Scopul primordial al acestuia este consolidarea capacităților sistemului de sănătate, în contextul viitoarelor crize în acest sector.

Programul „UE pentru sănătate” din perioada 2023 – 2027 urmărește protejarea cetățenilor împotriva amenințărilor și consolidarea capacității de reacție a sistemului de sănătate la crize, precum și asigurarea accesibilității din punct de vedere financiar a medicamentelor și a dispozitivelor medicale. Totodată, Programul va oferi finanțare în domeniul sănătății sub formă de granturi, premii și achiziții publice.

Ratificarea Acordului dintre țara noastră și Uniunea Europeană urmează să fie propusă spre examinare în plenul Parlamentului, după semnarea documentului.

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.